Padevět, Jiří: Krvavé finále - jaro 1945 v českých zemích.

Padevět, Jiří: Krvavé finále - jaro 1945 v českých zemích.

Kniha přináší informace o násilnostech, kterých se dopouštěli příslušníci německých ozbrojených sil v českých zemích během jarních měsíců roku 1945.

Práce je rozdělena do kapitol podle současných krajů a v rámci každého kraje jsou potom abecedně seřazena místa, kde docházelo od března do května 1945 k válečnému násilí ze strany německých jednotek (např. oddílů wehrmachtu nebo SS) vůči domácímu obyvatelstvu. V textu najdeme unikátní fotografie a mapy; součástí knihy je DVD obsahující cenné filmové záběry.

Soukupová, Petra: Pod sněhem.

Soukupová, Petra: Pod sněhem.

Tři sestry se vydávají autem k rodičům na oslavu otcových narozenin. Atmosféra v autě houstne již od samotného počátku: různé charaktery sester, zlobení jejich dětí, vzpomínky na dětství, soukromé problémy, frustrace a nenaplněné sny, nezbytné odpočinkové přestávky… A tak se cesta prodlužuje. Čtenář má díky tomu možnost se více dozvědět o rodinných vztazích a osobních životech jednotlivých sester. Navíc v domě rodičů na všechny čeká další překvapení.

Markovič, Jiří: Kriminalista - legenda pražské mordparty deviantům na stopě.

Markovič, Jiří: Kriminalista - legenda pražské mordparty deviantům na stopě.

Významný český kriminalista vzpomíná na své nejslavnější případy. Zpravidla se jedná o vraždy, v jejichž pozadí bývají i různé sexuální deviace. Mimo jiné známý případ spartakiádního vraha. Ukazuje se, že dobrý vyšetřovatel musí být především výborným psychologem. Kniha je doplněna vzpomínkami příbuzných a kolegů a také fotografiemi z míst, kde se případy odehrávaly.

Rákosníková, Jitka: Kuchařka první republiky.

Rákosníková, Jitka: Kuchařka první republiky.

Publikace je výběrem toho nejlepšího z gastronomické tradice naší země - prvorepublikové kuchyně, která v sobě spojuje úctu k tradičním venkovským i regionálním jídlům a zároveň se inspiruje moderními vlivy tehdejších velmocí.

Seznámíte se s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby - Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Marie Haškovcová, Iška Posnerová nebo Vilém Vrabec. Prostřednictvím autorek nahlédnete také do kuchyně filmových hvězd, Adiny Mandlové a Vlasty Buriana. Za ochutnávku jistě stojí i běžná jídla prostých lidí, která se vařívala třeba na pražském Žižkově.